pina-messina-464953-unsplash

Identifisering og forståelse av helse- og sosialhjelpsbehov hos eldre voksne med flere kroniske lidelser og deres omsorgspersoner: en scoping-gjennomgang

Forfattere: McGilton K.S, Vellani S., Yeung L., Chishtie J., Commisso E., Ploeg J., Andrew M.K., Ayala A.P., Gray M, Morgan D., Chow A.F., Parrott E., Stephens D., Hale L., Keatings M., Walker J., Wodchis W.P., Dubé V., McElhaney J., Puts M.

Voksne personer med kroniske lidelser og deres pårørende trenger oppfølging i mange år. Denne studien har fokus på helse og sosialhjelpbehovene til eldre voksne med ulike kroniske lidelser (f.eks. HIV pasienter) og deres omsorgspersoner (nær personer og helsepersonell).

Forskning påpeker på tvers av flere land at det er et stor behov for informasjon; koordinering av tjenester og støtte; forebyggende strategier; ferdighetstrening for eldre voksne og omsorgspersoner for å mestre hverdagen og behovet for personsentrerte tilnærminger.

Les hele artikkelen her.
(Artikkelen er på engelsk)
 

FILMARKIVET

Her finner du korte undervisningsfilmer laget av praktikere, pårørende og forskere. De fleste filmene avslutter med drøftingsoppgaver.

CASEARKIVET

Her finner du varierte caser med glimt fra pårørendes møter med helse- og omsorgstjenesten. Casene avslutter med drøftingsoppgaver.
Vipps: 523 001
Epost
Chat
Telefon
Ris eller ros?
Utvikling: Destino / CMS: Destinet