Dagene var preget av inspirasjon, samhandling og nettverksbygging. Samtlige deltakere er nøkkelpersoner i primærhelsetjenesten som jobber med planlegging, organisering og drift av kommunehelsetjenestens pårørendearbeid.
– Deltakernes engasjement vitner om kompetanse, klokhet og en sterk vilje til å få til en bærekraftig samhandling med pårørende, sier de to utviklerne av kurset, Dag Husebø og Ingvil Aarrestad Godeset, begge fra Pårørendesenteret.
Sentralt i kurset står utvikling av fem ulike innovasjonsprosjekter for samhandling mellom primærhelsetjenesten og pårørende. Dette falt i ekstra god jord hos deltakerne som fremhever at det er motiverende å få være i et faglig- og sosialt fellesskap, og samtidig jobbe fram et prosjekt som kan realiseres i egen kommune.
På grunn av den elendige kommuneøkonomien har Pårørendesenteret denne gangen valgt å finansiere kurset med egne midler. Dermed kan vi tilby kurset gratis.
Unn Birkeland, daglig leder i Pårørendesenteret
Kurset i sin helhet varer fram til 6. desember og foruten den fysiske to-dagers samlingen, består kurset av veiledning i november og presentasjon av prosjektene i desember.
De fem ulike innovasjonsprosjektene skal inngå i kommunehelsetjenestens utfordring og arbeid med å få til en bærekraftig samhandling mellom primærhelsetjenesten og pårørende.