I helsetjenesten
På skolen
I arbeidslivet
For studenter
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
10. juli 2018

«Føniks» – En norsk spillefilm om barn som pårørende

Filmen følger Jill som vokser opp med fraværende far og en mor som sliter med psykisk helse og rusproblemer.
«Føniks» – En norsk spillefilm om barn som pårørende
Ellipse%2035
Kristin
Tekst:

​Kristin Lyse

Webredaktør
Filmen er regissert av Camilla Strøm Henriksen som også har skrevet manus med inspirasjon i egen barndom. Handlingen er satt til dagens Oslo og strekker seg over fem dager.

«Under arbeidet med filmen har jeg forstått at tematikken berører veldig mange. Det handler om barn som må ta voksenrollen i altfor ung alder og foreldre som ikke makter foreldrerollen. Og barna er lojale og stepper inn når foreldrene sliter,» forteller hun.

Jill på 14 år bor sammen med lillebroren sin og deres mor som ikke er i stand til å ta vare på hverken seg selv eller de to barna. Den lille familien står uten noe særlig nettverk og støttepersoner og Jill er nødt til å ta langt mer ansvar enn tenåringsjenter flest. 
 

Det er en rolle jeg kjenner utrolig mye kjærlighet for, samtidig som jeg også, så klart, først og fremst føler kjærlighet for disse barna.

– Maria Bonnevie

«Det er en rolle jeg kjenner utrolig mye kjærlighet for, samtidig som jeg også, så klart, først og fremst føler kjærlighet for disse barna. Når jeg leste manuset, husker jeg tenkte at det er jo forferdelige ting de går gjennom. Og det å spille hun som på en måte mange ganger utsetter dem for det er jo ikke noe morsomt,» forteller Maria Bonnevie som spiller Astrid, moren til de to barna.

Filmen har premiere på kinoer over hele landet 14. september.

Det vil bli arrangert egen visning av filmen under årets Pårørendekonferanse i Sandnes, 17. oktober.

Se trailer for filmen her.
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut