I helsetjenesten
På skolen
I arbeidslivet
For studenter
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
20. september 2023

​Sandnes Årets pårørendekommune

Prisen «Årets pårørendekommune» ble tildelt Sandnes under dagens digitale Pårørendekonferanse, og det var komiker og «pårørendeambassadør» Else Kåss Furuseth som sammen med Pårørendesenterets Unn Birkeland overrakte prisen.
​Sandnes Årets pårørendekommune
Kristin Lyse, Pårørendesenteret.
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist
Stanley Wirak (Ap), som er mangeårig ordfører i Sandnes kommune og som de siste årene har kunnet ta imot flere utmerkelser og priser på vegne av kommunen, tok også imot denne prisen, sammen med direktør for helse og velferd, Elin Selvikvåg.
 

Å bry seg

– Det viktigste er at mange bryr seg. Gjennom livet blir vi alle pårørende en eller annen gang. Å vite at noen ser situasjonen og tilbyr hjelp og støtte, er noe av det aller viktigste, sa Sandnes-ordføreren.
 
Ifølge juryen utmerker Sandnes kommune seg gjennom et langvarig og systematisk pårørendearbeid som ivaretar flere alders- og diagnosegrupper. De har den siste tiden også jobbet systematisk med pårørende til psykisk syke, et arbeid som begynner å bære frukter.
 

Pårørendeinvolvering

Mens flere kommuner enda ikke har fått på plass en pårørendestrategi, lanserte Sandnes sin allerede i 2017. 
 
– Konkrete planer og gode nettsider, som gjør at pårørende vet hvor de kan henvende seg, samt en tilrettelegging av tjenestene slik at vi, som helsepersonell, kan finne fram til hva som er viktigst for den enkelte, er viktig for oss, påpeker Elin Selvikvåg.
 
Sandnes kommune har vært opptatt av å involvere pårørende i sitt planarbeid og spurt dem til råds, noe som har vært betydningsfullt.
 

Prisen forplikter

– Framover nå blir det bare enda viktigere for oss å fortsette utviklingen av tjenestene slik at innbyggerne virkelig opplever at vi er en medspiller i alle livets faser, oppsummerte ordføreren som var enig med prisutdeler Unn Birkeland i at denne utmerkelsen forplikter.  
 
Det kom i år inn 47 nominasjoner fordelt på 29 kommuner. Prisvinneren får 10.000 kroner som skal brukes til kompetanseheving. I tillegg kommer et spesiallaget kunstverk av Stanley Stornes. Juryen for Årets pårørendekommune 2023 har vært: Nasjonalforeningen for folkehelsen, LPP, Veiledningssenteret Nord-Norge, KS, Fagforbundet, Kristiansand kommune (fjorårets vinner), Nettverk for pårørendeforskning og Pårørendesenteret.
 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut