I helsetjenesten
På skolen
I arbeidslivet
For studenter
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
11. mai 2023

Gir spleisen tilbake

– I takknemlighet til Else Kåss Furuseth, som etablerte en spleis for å redde oss, og til alle andre pårørende over hele landet som har støttet oss, gir vi spleisen tilbake: De første 1200 pårørende som melder seg på årets Pårørendekonferanse, får den gratis, sier Unn Birkeland i Pårørendesenteret.
Gir spleisen tilbake
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist
Samtidig utvider de konferansens Earlybird-rabatt fram til 30. juni, slik at så mange fagfolk som mulig skal få med seg den digitale Pårørendekonferansen, enten de melder seg på individuelt eller som en del av en gruppe eller gathering.
 

Kommunene melder seg på

– Over 20 kommuner over hele landet har allerede meldt seg på gathering, noe som betyr at de samles enten avdelingsvis eller på tvers av avdelinger for å se Pårørendekonferansen sammen og gjøre den til sin egen fagdag, sier Unn Birkeland som i tillegg til å lede Pårørendesenteret også leder komiteen for Pårørendekonferansen.
 

I tillegg til pårørendestøtten, er faglig utvikling og bevissthet på pårørendefeltet helt avgjørende med tanke på det som skjer i helsevesenet – i dag og framover.

Unn Birkeland, daglig leder for Pårørendesenteret

Det har vært en krevende tid for Pårørendesenteret, som i høst mistet driftsstøtten over statsbudsjettet. De ble bedt om å søke nye ordninger, som det skulle vise seg at ingen av disse passet til Pårørendesenterets nasjonale tilbud til pårørende og fagfolk. Frykten for å gå konkurs var høyst reell.
 

Driftsstøtte likevel

– De som har fulgt med oss og heiet oss fram i denne krevende situasjonen, vet at fredag 5. mai ble en merkedag for oss. Da kom til slutt den gledelige beskjeden om at vi får åtte millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett for 2023. Vi hadde behov for å takke, og det kjentes veldig riktig å rette takken mot de pårørende som har fulgt oss og støttet oss på en helt spesiell måte i denne tiden.
 
Birkeland sier at de nå, om mulig, bare er enda mer motiverte for å gjøre sitt ytterste for alle pårørende og fagfolk over hele landet.
 
– I tillegg til pårørendestøtten, er faglig utvikling og bevissthet på pårørendefeltet helt avgjørende med tanke på det som skjer i helsevesenet – i dag og framover. Her skal vi være tett på! Alle de gode tilbakemeldingene vi har fått gjennom denne perioden, alle heiaropene, støtteerklæringene og alle takksigelsene fra folk over hele landet, forteller oss jobben vi gjør ikke bare er viktig, men trengs. 

Klikk her for mer informasjon og påmelding til konferansen.
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut