I helsetjenesten
På skolen
I arbeidslivet
For studenter
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
05. september 2022

Kristian Jong Høines blir programleder på Pårørendekonferansen

– Jeg gleder meg, og er litt spent, til å være med, sier Høines. Han er til daglig fastlege, holder en del foredrag – og så lager han innimellom Kvallm sammen med en kollega.
Kristian Jong Høines blir programleder på Pårørendekonferansen
Ellipse%2035
Vilhelm
Tekst:

​Vilhelm Viksøy

Journalist og mediaansvarlig
– Som fastlege møter jeg både pasienter og pårørende hver eneste dag. Alle har vi en rolle som dette en eller annen gang i løpet av livet. Mange pårørende opplever at de står alene, og de har problemer med å navigere både i byråkratiet og hjelpeapparatet. Godt pårørendearbeid er derfor viktig, sier Kristian Jong Høines, fastlege og spesialist i allmennmedisin.

Nå har han sagt ja til å være medprogramleder under Pårørendekonferansen 21. september. Det blir en ny erfaring.

– Selv om jeg har vært opptatt med pårørendeperspektivet lenge, har jeg ikke kjent til verken Pårørendesenteret eller konferansen før relativt nylig. Nå ser jeg fram til å bli bedre kjent med begge deler, sier han.

– Jeg gleder meg til å høre mange flinke folk dele kunnskap, forskning og erfaring fra et system jeg kjenner godt fra et annet perspektiv. Mitt viktigste bidrag til konferansen vil da være å bringe inn perspektivet fra rollen som fastlege til samtalen, sier Høines.
 

Det er litt moro å si at jeg og Morten sitter og lager kvalm

Kristian Jong Høines
 

Godt valg

Programkomiteleder Unn Birkeland er veldig glad for at Høines på kort varsel har sagt ja til å være med.

– Vi fikk en ekstrautfordring da vi valgte å endre avtalen vi hadde med Abid Raja. Derfor er vi veldig fornøyd med å ha fått på plass en ny programleder av høy kvalitet som vil bidra på sin måte, sier Unn Birkeland.

– Jeg opplever Kristian som veldig nysgjerrig på pårørendearbeid, kunnskapsrik og han er en ledig og god formidler. Så gir det oss en god faglig tilvekst at vi får en programleder med fastlegeerfaring. Det tror jeg vil berike samtalene i konferansen.
 

Bred erfaring

Høines har ikke bare erfaring fra pasient-samtalen på legekontoret. Han har også god erfaring med å kommunisere til det bredere publikum som en mye brukt foredragsholder over mange år. Og så driver han Kvallm sammen med lege Morten Munkvik.

– Ja, det er litt moro å si at jeg og Morten sitter og lager kvalm, sier Kristian Jong Høines og ler godt.

– Men dette er altså en podcast som vi har kalt Kvallm – et akronym for KValitet i ALLMennpraksis – der vi tar opp faglige problemstillinger og ønsker å gi kolleger hjelp til å henge med på alle nye nasjonale retningslinjer og anbefalinger som blir lansert, sier Kristian Jong Høines, nå også programleder for Pårørendekonferansen.

--

Pårørendekonferansen er en digital konferanse som avvikles 21. september. Tema i år er «Pårørende – fra ekstraoppgave til inkludert?». Program, info og påmelding finner du på Pårørendekonferansen.no
 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut