I helsetjenesten
På skolen
I arbeidslivet
For studenter
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
10. november 2021

Pårørendekonferansen samler fagmiljøer

Mange valgte å se årets digitale Pårørendekonferanse sammen, flere benyttet også anledningen til å samle pårørenderessursene lokalt.
Pårørendekonferansen samler fagmiljøer
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist
Opp mot 80 påmeldinger til årets Pårørendekonferanse tidligere i høst, var grupper. Mange av dem kolleger på samme arbeidsplass, andre tverrfaglige, som for eksempel i Kristiansand, der flere av pårørenderessursene i kommunen var samlet i Samsen kulturhus.

 
Samlinger lokalt

– Vi startet arrangementet én time før konferansen begynte, med velkomstord fra kommunalsjefen for livsmestring og med presentasjoner fra flere av de organisasjonene og institusjonene som var til stede, forteller pårørendekontakt i Kristiansand, Nina Tanggaard Lomeland, som mener Pårørendekonferansen er en flott anledning til å samles lokalt.
 
– Vi får skikkelig gode innlegg på storskjerm samtidig som vi kan bidra til at folk blir bedre kjent med hverandre, sier hun.
 
Erfaringene etter to år med Pårørendekonferansen digitalt har også gitt langt flere deltakere blant de pårørende.

 
Det digitale formatet

– Mange pårørende har verken tid eller anledning til å dra på konferansen. Vi kommer helt klart til å fortsette med det digitale formatet, men om det blir som en egen digital konferanse eller som en streaming av Pårørendekonferansen fysisk, har vi ikke besluttet enda, sier Unn Birkeland, som er leder for konferansekomiteen og daglig leder i Pårørendesenteret i Stavanger.
 
Hun påpeker også at de i langt større grad har hatt deltakere fra hele landet, noe som både er gledelig og viktig.
 
– Mens en arbeidsplass tidligere sendte noen få til konferansen i Sandnes, har nå kolleger sittet og sett konferansen sammen, noe som betyr at vi også har nådd mye lengre ut, sier hun.

 
Over 1800 var på

I alt 1888 klikket seg inn på årets digitale Pårørendekonferanse, noe som ifølge Livar Hølland i Sanden Media, som produserte konferansen både i år og i fjor, er et høyt tall.
 
– Av de konferansene vi har produsert det siste halvannet året er responsen i forbindelse med Pårørendekonferansen desidert størst, sier han.
 
Konferansedeltakerne fikk tilgang til konferansen også en ukes tid etter konferanseslutt. Ifølge Hølland har en god del benyttet seg av dette.
 
– At 1800 klikket seg inn på årets konferanse betyr både at mange så den dirkete og at mange gikk inn igjen etterpå. Konferansen ligger ikke åpent ute, men krever innlogging, legger Hølland til.

 
Takker for tilbakemeldinger

En viktig ting konferansekomiteen tar med seg videre til neste års konferanse er behovet for flere pauser underveis.
 
– Særlig for de som var samlet i grupper, ble programmet for tett. Det tar vi med oss. Vi har også fått innspill på at det kunne være fint med tid til samtale etter noen av foredragene. I det hele tatt er deltakerne utrolig gode til å gi tilbakemeldinger, noe som ikke bare varmer, men som også bidrar til å gjøre oss bedre, sier Birkeland som om ikke lenge samler komiteen til første møte for å planlegge neste års konferanse.
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut