I helsetjenesten
På skolen
I arbeidslivet
For studenter
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
02. januar 2020

Pårørendesenteret på høring i Stortinget

Like før jul var Pårørendesenteret på Stortinget i forbindelse med høringen av representantforslag 181S vedrørende ny og moderne pårørendepolitikk.
Pårørendesenteret på høring i Stortinget
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist
Stortingspolitikerne Nils T. Bjørke, Per Olav Lundteigen, Liv Signe Navarsete og Kjersti Toppe står bak forslaget som ifølge Unn Birkeland i Pårørendesenteret er et viktig innspill i forbindelse med den nye pårørendestrategien.
 

Setter dagsorden

– Representantforslaget er en viktig oppgang i forhold til den nye, nasjonale pårørendestrategien som fortsatt er under arbeid og bidrar til å få fram nyanser i en viktig fase av arbeidet, påpeker Birkeland. At Pårørendestiftelsen ble invitert til høringen, ser hun på som svært positivt.
 

Vi opplevde et stort engasjement i samtalen med politikerne. Dessuten var det svært verdifullt å få god tid til å snakke med dem også i etterkant.


– Det viser at vi er en aktør som lyttes til, noe som også forplikter, fastslår hun.
 

Strategien utsatt

Det ble nylig klart at den nye, nasjonale pårørendestrategien, som opprinnelig skulle lanseres før jul, nå er utsatt til våren.
 
Sammen med Pårørendealliansen har Pårørendesenteret vært en viktig pådriver i arbeidet med å påse at den nye strategien ikke utelukkende knyttes opp mot eldreomsorg og «leve hele livet»-reformen, men bidrar til å sette saken i et bredere perspektiv. Unn Birkeland mener at deltakelsen i høringer også i seg selv er viktige.
 

Stort engasjement

– Vi opplevde et stort engasjement i samtalen med politikerne. Dessuten var det svært verdifullt å få god tid til å snakke med dem i etterkant, sier hun.

Representantenes forslag om ny og moderne pårørendepolitikk legges mest sannsynlig fram for Stortinget i løpet av januar 2020.

På bildet ser vi fra venstre: Anne-Grethe Terjesen, Pårørendealliansen, Kjersti Toppe, Stortingspolitiker for Sp, Unn Birkeland, Pårørendesenteret og Anita Vatland, Pårørendealliansen.

Les representantforslaget her.
 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut