I helsetjenesten
På skolen
I arbeidslivet
For studenter
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
12. desember 2019

Stortingspolitikere gjester Pårørendesenteret

– Vi vil bidra til at den nasjonale Pårørendestrategien skal ta for seg mer enn eldreomsorg. Derfor er kontakten med politikerne i helse- og omsorgskomiteen viktig.
Stortingspolitikere gjester Pårørendesenteret
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist
Det fastslår Unn Birkeland, daglig leder i Pårørendesenteret, som mandag 16. september har invitert Rogalands stortingspolitikere i helse- og omsorgskomiteen til Pårørendesenterets kontor i Stavanger.
 

Fokus på barn og unge som pårørende

– Til vinteren kommer den lenge etterlengtede nasjonale Pårørendestrategien, og vi vil være med å holde liv i diskusjonen for å sikre at strategien blir mer enn «Leve hele livet»-reformen som regjeringen la fram i fjor, fortsetter Birkeland.

Reformen «Leve hele livet» tar for seg grunnleggende tjenester som har lett for å svikte i eldreomsorgen.

– For oss er ikke minst barn og unge som pårørende et viktig anliggende når det gjelder den kommende pårørendestrategien, framholder Birkeland.
 

Dialog med politikerne avgjørende

Politikerne i helse- og omsorgskomiteen har blant annet ansvar for tiltak og tilskudd som gis til lavterskeltilbud, der Stiftelsen Pårørendesenteret er én av aktørene. Det er ifølge Birkeland derfor både naturlig og viktig for Pårørendesenteret å være i dialog med komitémedlemmene.

På møtet 16. desember kommer stortingspolitikerne fra Rogaland til å få lære mer om driften ved senteret. De vil også få en god innføring i Pårørendesenterets nasjonale tilbud som per i dag består av de tre nettstedene pårørendesenteret.no, pårørendeprogrammet.no og UngePårørende.no.
 

Debattmøte 20. januar

De samme politikerne som besøker senteret denne dagen er også invitert til et debattmøte Pårørendesenteret arrangerer i Stavanger 20. januar 2020. Her blir også representanter fra kommune, helseforetak og andre ideelle organisasjoner med.
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut