I helsetjenesten
På skolen
I arbeidslivet
For studenter
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
05. desember 2022

Ungdom gir pengestøtte til ungdommer

Ungdommens fylkesråd i Rogaland Fylkeskommune har gitt ungdomsgruppa ved Pårørendesenteret 20.000 kroner i støtte. – Dette var veldig gøy, og pengene kommer godt med, sier Ingvild Kaarstad Bøe, frivillig medarbeider i ungdomsgruppa.
Ungdom gir pengestøtte til ungdommer
Illustrasjonsfoto: unsplash.com
Ellipse%2035
Vilhelm
Tekst:

​Vilhelm Viksøy

Journalist og mediaansvarlig
Ungdommens fylkesråd deler hvert år ut 100.000 kroner på fullmakt fra fylkeskommunen. Det skal gå til prosjekter og aktiviteter med ungdom som målgruppe. Pårørendesenteret søkte i vår om støtte til ungdomsgruppen – og fikk tidligere i høst tildelt 20.000 kroner.

– Det er ekstra stas at det er ungdommer som bestemmer at vi skal få pengene. Dette går til ungdommer i en sårbar situasjon i en sårbar alder, sier frivillig leder Ingvild Kaarstad Bøe.

Pengene er søkt om, og gitt til, drift av ungdomsgruppa, men hva det konkret skal brukes til, er ikke bestemt.

– Når vi får penger, pleier vi å ha en runde med ungdommene som går her slik at de kan være med å bestemme. Det vil vi denne gangen også, sier Ingvild Kaarstad Bøe.

I kriteriene for tildelingen heter det at prosjektet eller arrangementet må være rettet mot ungdom generelt og ha regional interesse med målgruppe på minst tre kommuner og ungdommer i aldersgruppen fra 10. klasse til 20 år. I år kom det inn tre søknader, skriver www.rogfk.no.

– Hver kroner er så kjærkomment og viktig. Felles for de unge som deltar på vårt ungdomstilbud er at de har en mor eller far som har en sykdom eller tilstand som gjør at det er vanskelig å være barn og ungdom i familien. I gruppen vår finner de et felleskap som er trygt og godt. Vi setter stor pris på denne støtten, og det er noe ungdommene våre blir glade for, sier Unn Birkeland til, daglig leder i Pårørendesenteret til www.rogfk.no.  

Ungdomsgruppen møtes hver 14. dag til både fellesskap og samtale. Hovedfokuset er å få ungdommen til å bli trygge i sin rolle for å kunne bidra mer i samfunnet, skriver senteret i sin søknad.
Lurer du på hvordan en gruppe foregår? Les saken Eit rom for pause
 
 
 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut