I helsetjenesten
På skolen
I arbeidslivet
For studenter
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
15. februar 2023

Demenskoordinatorer skal se Pårørendekonferansen sammen

– Vi har gjort det i to år nå. Pårørendekonferansen er svært relevant i forhold til arbeidet vårt. Dessuten er det mye både hyggeligere og nyttigere å se konferansen sammen med andre.
Demenskoordinatorer skal se Pårørendekonferansen sammen
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist

Påmeldingen til årets digitale pårørendekonferanse 20. september har åpnet, og Camilla Svela, som er demenskoordinator i Randaberg kommune, skal i år som tidligere år se den sammen med demenskoordinatorene i nettverket hun er en del av.  

Svært relevant 
– Vi får stadig tilbud om kurs i forhold til demens, men har savnet kurs som går mer på samtaler og oppfølging av pårørende, noe vi opplever at Pårørendekonferansen er et svar på. Den er veldig relevant i forhold til arbeidet vårt, sier Svela som har jobbet som demenskoordinator siden 2016 og har i dag en åtti prosents stilling.

– Vi kunne selvfølgelig ha sett Pårørendekonferansen hver for oss, men det er både hyggeligere og nyttigere å se den sammen, mener hun og legger til:

 

Bedre sammen 
– For min del får jeg også mer med meg når jeg sitter sammen med andre. Jeg blir mer konsentrert, og så setter jeg pris på de faglige diskusjonene vir får i pausene mellom innslagene.
 
Hun har fått med seg Pårørendekonferansen de siste par årene og liker variasjonen mellom faglige foredrag, personlige historier og humoristiske skråblikk.

 
– Og så spiser vi lunsj sammen. Det er også et pluss, smiler hun.

 

Enkelt å få til 
– Hvordan har dere gjort det rent praktisk?
– En av demenskoordinatorene har booket en mindre sal med stor skjerm i kommunen der hun jobber. Sist gang var vi i Sola kommune.

 
– Hva med påmeldingsavgiften?
– Vi ser Pårørendekonferansen som et fagutviklingstiltak og brukte midler vi har søkt om og fått fra statsforvalteren til nettopp fagutvikling.

 
Planen er å delta også under årets Pårørendekonferanse 20. september, på samme måte som de to foregående årene.


God støtte
Om demenskoordinatorer ellers i landet har samlet seg i nettverk, som Camilla Svela og hennes kollegaer i Rogaland, kjenner hun ikke til, men hun vil uansett oppfordre demenskoordinatorer til å samle seg om Pårørendekonferansen, noe som jo også kan være starten på nye nettverk.
 
– Selv om vi jobber sammen med andre i hver vår kommune, er vi likevel alene om jobben vår, der vi arbeider veldig selvstendig. Det å ha noen du kan konferere med og bli inspirert av og snakke med om ting som er vanskelig, betyr mye. Jeg har opplevd god støtte i nettverket, og derfor er det ekstra kjekt når vi kan få en dag som dette sammen, med faglig påfyll og gode diskusjoner, noe som også styrker relasjonene oss imellom.
 
Mer om Pårørendekonferansen 2023 her.

Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut