Hva inspirerer deg og hvordan kan du ivareta deg selv som fagperson i møte med pårørende? Høsten 2024 tilbyr vi våre første undervisningsemner – bli med i felles læring og inspirasjon av hverandre.
Onsdag 23. september streames årets Pårørendekonferanse, og arrangørene gleder seg over å kunne ta imot langt flere deltakere enn vanlig, både av fagfolk og pårørende.
Tekst:
Bethi Dirdal Jåtun
Journalist
– Vi gleder oss veldig til å prøve ut det digitale formatet med de mulighetene det gir, sier daglig leder i Pårørendesenteret, Unn Birkeland som understreker at det ikke er ubegrenset med plass selv om konferansen kjøres digitalt. Hun oppfordrer derfor alle om å være tidlig ute med å melde seg på.
Vi mener at både fagpersoner og pårørende trenger en oppløftende og rikholdig Pårørendekonferanse mer enn noen gang.
Redusert deltakeravgift
– Vi tror at helsevesenet i år vil ha betydelig mindre ressurser til å gi sine ansatte muligheten til å delta på konferanser. Samtidig mener vi at både fagpersoner og pårørende trenger en oppløftende og rikholdig konferanse mer enn noen gang, sier Birkeland som opplyser at deltakeravgiften i forhold til tidligere år er sterkt redusert.
– Fagfolk betaler kun 800 kroner for å være med, opplyser Birkeland som også understreker at de som ikke har anledning til å se konferansen direkte den 23. september, likevel kan få tilgang til sendingen innen et avgrenset tidsrom i etterkant.
Bak årets Pårørendekonferanse står VID vitenskapelige høyskole, UiS, Nettverk for Pårørendeforskning, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, Sanden Media og stiftelsen Pårørendesenteret.
«Hverdag» som tema
Temaet for konferansen er «Hverdag». Av forelesere deltar Kari Dyregrov som har forsket på traumatisk død - narkotikarelatert død, selvmord, mord, plutselig barnedød, ulykker og terror - med fokus både på etterlatte og hjelpeapparatet. Dyregrov har også vært prosjektleder for en rekke forskningsprosjekter, deriblant «Etterlatte etter Utøya-terroren 2011».
Fagfolk betaler kun 800 kroner for å være med på årets digitale Pårørendekonferanse.
Ph.d. kandidat i medisin og helsevitenskap Fanny Alexandra Jakobsen vil ta for seg hvordan helsepersonell og pårørende samarbeider i hverdagsrehabilitering og hvordan voksne barn erfarer familieaktiviteter når deres foreldre får funksjonsnedsettelser, og Solveig Bartun Rob og Morten Samuelsen deler sine erfaringer som pasient og pårørende gjennom foredrag, sang og refleksjoner. Dette er bare noe av det du får med deg denne dagen.
Spennende konferanse
– Det fullstendige programmet legges ut etterhvert. Det viktige nå er at interesserte sikrer seg plass. Vi kan love en spennende konferanse, der også helse- og omsorgsminister Bent Høie deltar under tildelingen av prisen «Årets Pårørendekommune», påpeker Unn Birkeland i Pårørendesenteret.
Påmeldingsskjema til Pårørendekonferansen 2020 onsdag 23. september finner du her.
Mer om årets Pårørendekonferanse finner du her.