I helsetjenesten
På skolen
I arbeidslivet
For studenter
Kursportal_knapp
Kursportal_knapp_hover
21. august 2023

Stor interesse for årets Pårørendekonferanse

– Vi nærmer oss 2000 deltakere, men har plass til mange flere, ivrer Pårørendesenterets Unn Birkeland, som skal lede årets konferanse sammen med komiker og «pårørendeambassadør», Else Kåss Furuseth.
Stor interesse for årets Pårørendekonferanse
Foto: Erik Edland
Ellipse%2035
Bethi
Tekst:

​Bethi Dirdal Jåtun

Journalist
Som de siste årene arrangeres også årets Pårørendekonferanse digitalt, noe som betyr at det er plass til langt flere deltakere. «Pårørende – på liv og død» er tema for konferansen, som i år runder sju år og er i stadig utvikling.
 

Konferansen som fagdag

I fjor lanserte konferansen «gathering», slik at kommuner, høyskoler, sykehus, sykehjem, politistasjoner, avdelinger, arbeidsteam o.l., kan se konferansen sammen og benytte den som en fagdag. Til årets konferanse har så langt 30 meldt seg på som gathering. Disse får alle tilsendt materiell og refleksjonsspørsmål.
 
– Gathering har vært et ønske fra flere hold, og vi er glade for at stadig flere benytter seg av  muligheten, sier Birkeland, som spesielt oppfordrer fagpersoner om å melde seg på konferansen:
 

Kan se konferansen i etterkant

– Om man ikke har anledning til å se konferansen direkte, kan man se den flere dager etterpå. Deltakerne får linken til konferansen tilsendt, påpeker hun og sier at hun ser fram til å lede årets konferanse i tospann med Else Kåss Furuseth, som på mange måter har blitt en ambassadør for Pårørendesenteret i løpet av dette året.
 
– Da vi ble strøket fra statsbudsjettet i fjor høst, etablerte Else en Spleis for å samle inn penger til Pårørendesenteret. Hun har også frontet saken i media på en forbilledlig måte, noe som har betydd enormt mye for oss, fastslår Birkeland.
 

Spennende program

Da det til slutt ble klart at Pårørendesenteret likevel skulle få statlige midler som tidligere, bestemte senteret seg for at Spleisen skulle gå til gratis konferanse for pårørende. Så langt har flere hundre meldt seg på.
 
Birkeland lover faglig påfyll, erfaringsutveksling, personlige historier, nyttige tips og råd, ny forskning og kulturelle innslag. Konferanseprogrammet er, i likhet med foregående år, fullspekket med dyktige fagfolk innen både forskning, fag og erfaring. I tillegg kommer flere møter med pårørende.
 

Når hele landet

I likhet med mange andre konferanser, måtte Pårørendekonferansen snu seg rundt og arrangere digital konferanse under koronapandemien.
 
– Det digitale formatet har åpnet nye muligheter for oss. Vi ønsker jo at så mange som mulig, både pårørende og fagpersoner over hele landet, skal kunne delta. Med det digitale formatet, kan hele Norge bli med, fortsetter Birkeland.
 
– Dette kan du ikke gå glipp av. Meld deg på i dag! er hennes oppfordring.
 
Program og påmelding, finner du her.
 
Tilbake_pil
Tilbake
printer
Skriv ut